Běžkaři opět vyrazí do hor s Hostýnským Yettym

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Posledních 10 dní mají lidé možnost zaregistrovat se do závodu na běžkách Hostýnský Yetty. Jak serveru Zlin.cz řekla Vendula Perůtková z bystřické radnice, závod se uskuteční za každého počasí.

Letos se uskuteční už šestý ročník závodu. Registrace účastníků je nutná na www.hm52.cz nejpozději do pátku 20. února do 12 hodin. Samotný závod se pojede o den později.

Speciální YETTYbus zdarma dopraví účastníky závodu z Bystřice pod Hostýnem na Hostýn, závodníky na kratší trase z Bystřice na Tesák. Z Bystřice pod Hostýnem z vlakového nádraží, autobusového nádraží a náměstí odjíždí v osm hodin ráno směr Hostýn a v devět hodin pak směr Tesák. Po skončení závodu pojede zpět z Trojáku do Bystřice.

„Startovné 100 korun zaplatí pouze závodníci starší 15 let. Startovat se bude v 9 hodin na Hostýně (hlavní trať) a v 10 hodin na Tesáku (kratší trať). Závodníci projedou na trase dvěma kontrolními a občerstvovacími místy – na Klapinově je budou čekat portáši a u Tří kamenů členové Rescue teamu Hostýnské vrchy. V cíli, ve Ski areálu Troják, nabídnou pořadatelé teplé jídlo a pití (zabijačkové speciality, čaj, koláčky). Nejzdatnější závodníci na hlavní trati se mohou těšit na hodnotné ceny,“ konstatovala Perůtková.

Závod pořádá město Bystřice pod Hostýnem ve spolupráci s Klubem lyžařů Kroměříž. Akci podpoří také Valašský sbor portášský, dobrovolní hasiči z Chvalčova a Hošťálkové, bystřický klub biatlonu nebo Turistický oddíl mládeže Pawnee. Bezpečnost zajišťuje Rescue team Hostýnské vrchy. Všichni pořadatelé se společně snaží touto netradiční cestou propagovat zimní krásu Hostýnských vrchů, které jsou ideálním místem pro zimní sportování rodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x