Dvě kroměřížská sídliště čeká na jaře revitalizace

KROMĚŘÍŽ - Už v březnu začne v Kroměříži revitalizace sídlišť Oskol a Zachar. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Projekt je z 85 procent spolufinancovaný ze strukturálního fondu ERDF.

„Na sídlišti Oskol dojde k rekonstrukci Spáčilovy ulice včetně napojení navazujících ploch. Úprava zajišťuje šířkové parametry, kvalitní povrch a řádné odvodnění zpevněných ploch komunikace a chodníků. Součástí projektu jsou i tři autobusové zastávky v zálivech,“ podotkl Zrna.

V části sídliště Oskol (park u řeky Moravy) nechá město opravit vybrané chodníky a vybudovat zpevněné plochy v místě pěti stávajících dětských hřišť, která jsou navržena ze zámkové dlažby a z litého PUR povrchu v různých barevných kombinacích. „Pomůže to snížit hlučnost a zvýší to i bezpečnost. Přibudou zde také nové lavičky,“ doplnil Zrna.

Počítá se i se sadovými úpravami. Dotknou se parků podél řeky Moravy mezi Spáčilovou ulicí a Erbenovým nábřežím, okolí křižovatky před prodejnou Albert, území u deskových panelových domů v ulici Denkova a předprostor ZŠ v Mánesově ulici.

Na sídlišti Zachar rekonstrukce zahrnuje nevyhovující chodníky v ulicích Albertova, Žižkova a E. Krásnohorské. Sedm stávajících dětských hřišť bude opatřeno novými zpevněnými povrchy a doplněno lavičkami. Severní a jižní okraj sídliště Zachar u vstupu do ovocného sadu doplní informační tabule. Navrženy jsou i sadové úpravy sídliště Zachar I včetně severního a jižního ovocného sadu, okolí archivu, předprostoru ZŠ Zachar a sídliště Zachar II.

Stavební práce budou zahájeny 9. března a ukončení výstavby je stanoveno na konec července.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x