Haf, ahoj, já jsem Baťa

Tak to je gól. Baťa ze Zlína znova na scéně. Ne nebojte, tentokrát nejde o žádné restituční soudní nároky a spory. Naopak, tento Baťa, to je pohoda sama. A taky milovník života. A k tomu ještě pořádný žrout a miláček rodiny Horákovy. Baťa je totiž dvouapůlletý krásný mladý bernský salašnický pes.

S Horákovými je všude, kde může, hlídá třeba při jejich lyžování v krásně zasněžených Velkých Karlovicích. Je ještě mladý, přesto už získal ocenění na výstavě plemene v Rožnově pod Radhoštěm. 

Má naprosto neobvyklé jméno. „K tomu se hlásím já, je prostě ze Zlína a tak jsme mu dali jméno podle zdejších legend, proč ne,“ směje se pan Aleš Horák. Jméno je to unikátní a ne každému se musí líbit. „Třeba náš veterinář mu tak neřekne, ale jinak je to v pohodě,“ dodává páníček.

Jinak je tenhle Baťa pořádný jedlík. „Já bych spíš řekl všežravec, kromě granulí, kterých umí spořádat pytel za měsíc, doslova ujíždí i na ovoci, včera mu třeba moc šmakovaly hrušky, v létě je zase na zeleninu, například rajčata si padesátikilový chlapák trhá z keříků sám,“ směje se Aleš.

Poněkud hůř už je to s jeho věčným hladem a chutí přímo doma. „Málem nám sežral už pět televizních ovladačů, jeho apetit je neuvěřitelný, Baťa je prostě ve svém městě a hlavně domě vládcem,“ doplňuje pán.

Okolí a celá rodina ale psa milují. „Aby ne, je hodný, milý, má rád lidi a nikomu by neublížil,“ loučí se pán i jeho Baťa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x