Rožnovští strážníci mají nové auto za 410 tisíc korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Městská policie Rožnov pod Radhoštěm dostala nové auto Dacia Duster za 410 tisíc korun. Nahradí Škodu Octavii, která byla používaná téměř osm let, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Daciu Duster zakoupila radnice. „Je určená pro výjezdy, hlídkovou a kontrolní činnost strážníků na území města a některých obcí mikroregionu,“ uvedl Gross.

„Městská policie disponuje kromě Volkswagenu Caddy osm let starou Škodou Octavia, která má najeto 90 tisíc kilometrů. V poslední době se staly s tímto vozidlem dvě kolize, které poukázaly na technické nedostatky vozu jako například jeho bezpečnostní vybavení,“ uvedl ředitel městské policie Marek Grossman.

Podle něj náklady na servis a údržbu auta nebyly rentabilní, proto je vozidlo Dacia Duster lepší. „Je terénním vozem s pohonem na všechna čtyři kola a schopností zdolávat těžký terén, což kompenzuje menší objem zavazadlového prostoru. Výborně však svými možnostmi doplňuje Volkswagen Caddy. Nové auto má ve výbavě kromě dělící mříže pro psy i lékárničku s nejnutnějším vybavením pro ošetření většího počtu osob, defibrilátor, radiostanici a další vybavení,“ dodal Grossman.

Kromě toho má auto pohon nejen na benzín, ale také na LPG. „Po zkušenostech s tímto pohonem u Volkswagenu očekáváme výraznou úsporu při provozu vozu,“ doplnil ředitel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x