Valašské Klobouky budou opět dávat příspěvek na kastraci koček

foto: archiv zlin.cz

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – I v letošním roce budou Valašské Klobouky pokračovat v programu na kastraci koček, kterým se už několik let snaží eliminovat počet toulavých zvířat v ulicích města. Chovatelé kocourů mohou díky tomu získat příspěvek na kastraci ve výši 200 korun, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Město vyčlenilo pro tento účel v rozpočtu celkem 5000 korun. „Toulavé kočky jsou palčivým problémem zejména na sídlištích, kde znečišťují okolí a obtěžují obyvatele. V posledních letech se však daří jejich stavy snižovat, a to díky poskytovanému příspěvku na kastraci,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí Josef Slánský.

Podle něj příspěvek podpořil nárůst zájmu chovatelů o lékařský zákrok, který zabraňuje nechtěnému přemnožování koček. Jen v roce 2014 se o příspěvek ucházeli majitelé 20 koček a kocourů.

Podmínkou žadatelů je trvalý pobyt ve Valašských Kloboukách a nutné doložení dokladu od veterináře o provedené kastraci. „Jeden chovatel může čerpat peněžitý dar nejvýše na dvě zvířata ve svém vlastnictví ročně,“ dodala Zvonková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x