Uherskohradišťská nemocnice má finalistku v Miss sestra

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Kateřina Hájková, zdravotní sestra z oddělení nefrologie a dialýzy Uherskohradišťské nemocnice, postoupila do finále soutěže Miss sestra. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Ve finále, které se uskuteční 13. února, se objeví jako jediná soutěžící ze Zlínského kraje.

Šestadvacetiletá Kateřina Hájková pracuje na dialýze v Uherskohradišťské nemocnici čtvrtým rokem. Do finále postoupila na základě smskového hlasování jako sedmá z 18 zdravotních sester z celé České republiky. Trému však před soutěží necítí. „Byla jsem v Praze na generální zkoušce, se všemi jsem se seznámila, tak se teď spíš těším,“ řekla Kateřina.

Finále soutěže Miss sestra se uskuteční v pátek 13. února na pražském Žofíně, bude součástí programu šestého reprezentačního plesu sester. Kateřinu Hájkovou čeká stejně jako devět dalších finalistek promenáda v sesterské uniformě i šatech nebo rozhovor s členy odborné poroty. V té mimo jiné usednou například bývalá ministryně zdravotnictví Dana Jurásková, kardiochirurg Jan Pirk nebo plastický chirurg Jan Měšťák. Jméno nové Miss sestra bude na plese vyhlášeno o půlnoci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x