Ve Zlíně právě probíhá Týden manželství

ZLÍN - V týdnu od 9. do 15. února se koná Národní týden manželství. Letos poprvé se k oslavám připojil také Zlín, sdělila serveru Zlin.cz koordinátorka kampaně Markéta Piknová.

Organizátoři připravili soutěž O nejdéle spolu žijící manželský pár, lákají manžele na kafe za pusu, valentýnské tvoření a na sobotní valentýnský program s kinem a slavnostním rautem.

V pondělí začal již osmý ročník Národního týdne manželství. Ve Zlíně se projektu ujal nadační fond CREDO-CZ. „Chceme povzbudit všechny, kteří spolu žijí v manželství. V dnešní době se mnoho svazků rozpadá. Pokud však manželé o vztah pečují, je možné jej mít na celý život,“ uvedla hlavní smysl kampaně koordinátorka.

Až do pátku se koná soutěž o nejdéle spolu žijící manželský pár. Páry se mohou přihlašovat ve středisku Family Point ve Zlínském klubu 204 (bývalá knihovna). Výherci získají poukaz na romantickou večeři od Rodinného zábavního parku Galaxie a dárkový koš. Všichni manželé, kteří spolu žijí více jak třicet let, dostanou navíc při registraci do soutěže malý dárek.

V Obchodním Centru Zlín v Kvítkové ulici je v Epupa Café pro manžele připravena lahodná káva za pusu – tedy zdarma. Akce probíhá každý všední den od 10 do 18 hodin. Ve středu odpoledne proběhne v prostorách obchodního centra valentýnské tvoření pro veřejnost.

Na valentýnský program je přihlášeno přes 100 párů

Nejzajímavější akcí týdne je sobotní den (nejen) pro manžele. V den svátku svatého Valentýna proběhne v aule Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně seminář s manželi a lektory Irenou a Petrem Smékalovými s názvem „Jak mít vztah, který vydrží“. Touto akcí Týden manželství ve Zlíně vyvrcholí. Kromě semináře se mohou manželé těšit na valentýnské kino a slavnostní raut. „Zájem o program nás velmi těší, protože jak jsem již uvedla, pokud chceme mít vztah, který vydrží, je třeba do něj investovat,“ uzavírá Piknová. Rodiče mohou během programu využít nabídku hlídání dětí od čtyř let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x