ZUŠ Alfréda Radoka už brzy vyhlásí soutěž dětských animovaných filmů

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Letošní ročník ojedinělé soutěže dětských animovaných filmů Oskárek 2015 dozná letos drobné změny. Server Zlin.cz o tom informoval hlavní organizátor Petr Hajdyla.

V pořadí třetí ročník celostátní soutěže vyhlásí ZUŠ Alfréda Radoka ve spolupráci s valašskomeziříčskou radnicí koncem února. Původně se počítalo, že závěrečný galavečer bude v květnu, termín je ale nakonec posunutý. „Museli jsme slavnostní večer oddálit až na říjen, a to z organizačních důvodů. Děti tak alespoň získají více času na přihlášení svých děl,“ poznamenal Hajdyla.

Soutěž je určena mladým tvůrcům animovaných filmů do 18 let, kteří se v základních uměleckých školách věnují animaci a animované tvorbě. V Česku existují pouze dvě soutěže, na kterých mohou děti svá dílka prezentovat. Jednou z nich je právě meziříčský Oskárek.

„Poté, co jsme se v ZUŠ začali věnovat animaci s využitím počítačů, jsme zjistili, že děti vlastně nemají kde prezentovat výsledky své práce. To byl první krok k realizaci vlastní soutěže a tak vznikl Oskárek,“ upřesnil Hajdyla. Dnes je podle něj už soutěž celostátní a do Valašského Meziříčí přicházejí filmy a šoty žáků z celé České republiky.

Vítězné snímky ze soutěže se budou promítat na závěrečném galavečeru, spojeném s předáváním cen vítězům. Slavnostní večer se bude konat v říjnu v Kině Svět ve Valašském Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x