Absolutním vítězem soutěže jsou bubeníci z Valašského Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Bubeníci ze Základní umělecké školy (ZUŠ) Alfréda Radoka přivezli řadu skvělých umístění z okresního kola soutěže žáků základních uměleckých škol, které proběhlo 10. února ve Vsetíně. Server Zlin.cz o tom informovala PR manažerka ZUŠ Stanislava Šnajdrová.

Kromě několika postupů do krajského kola v sólové hře získali meziříčtí žáci i nejvyšší ocenění. Soubor Drumatix – strong ve složení Jan Knor, Radim Machač a Ondřej Mikuš se může chlubit titulem Absolutní vítěz okresního kola.

Hra na bicí nástroje se v ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí vyučuje už devět let. Pro všechny bubeníky je velmi důležitá rytmická souhra, proto se žáci záhy po získání základních dovedností věnují nácviku souhry v bubenických souborech. Soutěžní skladby pro soubor Drumatix píše učitel ZUŠ Milan Kratochvíl.

„Píšu skladby pro různé kombinace bicích a perkusních nástrojů a dávám jim legrační jména, třeba Ondoň nebo Plumbum. Chci, aby hra žáky bavila a do hodin se těšili,“ uvedl učitel a bubeník Milan Kratochvíl.

Žáci hry na bicí nástroje se účastní soutěžní přehlídky ZUŠ jako soubory i jako jednotlivci. Do krajského kola postoupilo celkem šest sólových hráčů a tři soubory ze ZUŠ Alfréda Radoka.  Zda bude bubenický soubor Drumatix z Meziříčí tak úspěšný i v konkurenci mladých bubeníků z celého Zlínska, se uvidí v březnu ve Zlíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x