Ve Vsetíně se hlasuje o Rákosníčkových hřištích

VSETÍN – Desítka nových hřišť má vyrůst ve Vsetíně. O jejich umístění bude rozhodovat hlasováním veřejnost, sdělila serveru Zlin.cz redaktorka Vsetínských novin Adéla Kousalová.

Takzvaná Rákosníčkova hřiště se rozhodl ve Vsetíně postavit obchodní řetězec Lidl. O jejich rozmístění mohou lidé hlasovat do 8. března.

Lidé mohou výstavbu nového hřiště podpořit hlasováním na webových stránkách projektu www.lidl-rakosnickova-hriste.cz nebo na Facebooku Lidl Česká republika. Každý hlasující se může zároveň zapojit do soutěže o ceny. Na webu projektu bude možné sledovat průběžné výsledky hlasování. Kdo bude chtít hlasování podpořit a získat tak pro své město ještě více hlasů, může si na webové stránce stáhnout propagační materiály.

„Za tři roky jsme postavili po České republice padesát Rákosníčkových hřišť za celkem 75 milionů korun. O hřiště byl ze strany obyvatel měst v hlasování obrovský zájem. Rozhodli jsme se proto pokračovat. Během následujících pěti let máme v plánu postavit dalších 50 nových dětských hřišť,“ uvedl jednatel společnosti Lidl Michal Farník.

Rákosníčkova hřiště přispívají ke zdravému rozvoji dětí, které na něm procvičují hybnost, pružnost, motoriku, ale i navazování sociálních kontaktů či rozvíjení fantazie. Výstavbu hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun realizuje společnost Lidl. Hřiště pak do správy získá město.

Hlasovat pro vsetínské hřiště mohou lidé prostřednictvím tohoto odkazu https://www.lidl-rakosnickova-hriste.cz/hlasovani/zlinsky-kraj/, kde si zvolí Vsetín, Generála Klapálka, uvedou své jméno, příjmení, e-mailovou adresu a odpověď na otázku, opíšou kód a odešlou.

„Po obdržení potvrzovacího e-mailu je potřeba kliknout na aktivační odkaz, protože teprve potom bude Váš hlas platný. Při hlasování prostřednictvím webových stránek nebo FB aplikace můžete hlasovat vždy jen jednou denně,“ poradila Kousalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x