V Rožnově funguje třídění kovů i bioodpadu už řadu let

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Novela zákona o odpadech nařizuje obcím zajištění místa pro oddělené složky komunálního odpadu včetně kovů a biologicky rozložitelných odpadů. V Rožnově pod Radhoštěm ale třídění odpadů včetně kovů a také separace bioodpadů funguje už mnoho let, řekl serveru Zlin.cz mluvčí tamní radnice Tomáš Gross.

Dne 1. ledna 2015 nabyla účinnosti novela zákona o odpadech, která mimo jiné ukládá obcím povinnost zajistit místa pro oddělené soustřeďování složek komunálního odpadu – nebezpečných odpadů, papíru, plastů, skla, kovů a biologicky rozložitelných odpadů.

 „Z této novely mimo jiné vyplývá, že obce mohou tuto povinnost splnit prostřednictvím sběrných dvorů, což město Rožnov i v případě kovů a bioodpadu splňuje. Navíc u bioodpadu mají Rožnované kromě možnosti jeho odvozu do sběrného dvoru také alespoň jednou, někdy i dvakrát ročně možnost využít městem organizovaného mobilního svozu bioodpadu,“ uvedla vedoucí odboru správy majetku MěÚ Rožnov Michaela Slobodová. „Kromě toho město podporuje domácí kompostování. V roce 2010 jsme za pomoci dotací z OPŽP poskytli občanům 500 kusů kompostérů,“ doplnila Slobodová.

Co se týče kovů, na území města je v současné době celkem 15 nádob na sběr kovových obalů, každá z nich má objem 240 litrů. A fungují také tři místní výkupny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x