Ve Zlíně soutěžili oblíbení pedagogové v rámci soutěže Zlatý Ámos

ZLÍN – Mariana Mrázková ze Základní školy a Mateřské školy Mysločovicese stala vítězkou regionálního kola 22. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos. Server Zlin.cz o tom informoval pracovník hejtmanství Jan Vandík.

Vyhodnocení soutěže spojené se slavnostním vyhlášením výsledků se konalo ve čtvrtek v prostorách 14I15 BAŤOVA INSTITUTU za účasti hejtmana Stanislava Mišáka a krajského radního pro oblast školství, mládeže a sportu Petra Navrátila.

Regionální kolo bylo určeno pedagogům z Jihomoravského, Olomouckého a Zlínského kraje, účastnilo se jej celkem pět kandidátů. Vítěze určila odborná porota na základě přihlášek, pohovorů se všemi kandidáty a obhajob, které se uskutečnily těsně před slavnostním vyhlášením. „Během těchto obhajob byla osobnost pedagoga představena prostřednictvím nápaditých prezentací a scének, které si připravili jeho žáci,“ popsal Vandík.

Anketu Zlatý Ámos vyhlašuje a organizuje nevládní a nezávislé občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura. Návrhy do ankety předkládají žáci základních a středních škol a členové dětských zájmových sdružení. Jejím posláním je především popularizace pedagogů, kteří podle hodnocení dětí, žáků a studentů významně přispívají k utváření kvalitního vztahu mezi žáky a učiteli, případně mezi dětmi a jejich vedoucími.

V rámci letošního ročníku ankety se koná šest regionálních kol, ve kterých o postup usiluje celkem 55 pedagogů. Z regionálních kol postoupí na základě hodnocení poroty maximálně 16 kandidátů do semifinále a ze semifinále maximálně šest kandidátů do finále. To se uskuteční 27. března 2015 v Praze. Kromě vítězky postupuje do semifinále z dnešního kola také Hana Pacíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x