Slovácké divadlo Uherské Hradiště má přes 8000 předplatitelů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už popáté v řadě má Slovácké divadlo Uherské Hradiště více než 8000 předplatitelů. A stále se hlásí noví zájemci, sdělil serveru Zlin.cz ředitel divadla Igor Stránský.

„Číslo ještě není definitivní, protože se stále více hlásí noví diváci. Jisté ale je, že i letos jsme hranici 8000 pokořili,“ řekl Stránský. Podle mluvčího Josefa Kubáníka hradišťská scéna opět potvrdila postavení divadla s nejvíce předplatiteli mezi činoherními soubory u nás.

Počet předplatitelů divadlu roste nepřetržitě od roku 2000. „Tenkrát jich bylo něco přes tři tisíce, od té doby každoročně přibývají další. Slovácká scéna se tak dostává na hranici jeho kapacity, a to je Uherské Hradiště jedním z nejmenších měst ve střední Evropě, které se chlubí stálou profesionální scénou,“ sdělil Kubáník.

„Publikum své regionální herce miluje víc než ty z Prahy. Když dorazí zájezdový soubor celebrit, nebývá divadlo třeba vůbec vyprodané. Přitom Slovácké divadlo v Uherském Hradišti má osm tisíc předplatitelů, což je víc, než má Národní divadlo. Tam je radost sedět v hledišti,“ prohlásil prezident herecké asociace Jiří Hromada.

„Jsem nesmírně rád, že tu vysokou úroveň, kterou jsme v posledních letech nastavili, pořád držíme,“ usmál se Stránský. Podle něj je podstatná skladba repertoáru nastavená tak, aby oslovila každého. „Velký zájem diváků je v poslední době o psychologická dramata a často dokážeme našimi inscenacemi publikum vyprovokovat k diskusi. Tedy přesně to, co dělá dobré divadlo dobrým divadlem,“ dodal Stránský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x