Valašské Meziříčí zapojí studenty do výroby nového mobiliáře

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Studenti Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí se zapojí do tvorby návrhů na výrobu nového mobiliáře pro kulturní akce města. Vyzvala je k tomu místostarostka města Yvona Wojaczková, řekla serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Město dlouhodobě pořádá kulturní akce, jarmarky a vánoční trhy na náměstí. „Pro tyto akce plánujeme pořízení zcela nového mobiliáře, především dřevěných stánků. Jedním z nápadů je zapojit do jejich výroby studenty a učně místních škol,“ uvedla Votrubová.

Místostarostka proto vyzvala studenty stavební školy, aby na návrzích spolupracovali. Aktivita se setkala s velkým ohlasem a obě strany se dohodly na vyhlášení soutěže o zpracování návrhu mobiliáře. „Naší představou je vdechnout náměstí pravou valašskou atmosféru, celkově sjednotit jeho podobu a vytvořit místo, kde se budou lidé setkávat. K tomu chceme využít originálních nápadů studentů z našeho města,“ sdělila místostarostka Wojaczková.

Zpracované návrhy mobiliáře zhodnotí odborná porota v čele s ředitelkou školy a místostarostkou. První tři návrhy se dočkají ohodnocení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x