Obchvatu se Valašské Meziříčí dočká za pět let

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašské Meziříčí by se mělo dočkat dlouho očekávaného obchvatu města už za pět let. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

„Díky kladnému vyjádření EIA z konce minulého roku proces přípravy stavby dále pokračuje, aktuálně posouzením investičního záměru v Centrální komisi Ministerstva dopravy. Její rozhodnutí je možné očekávat již v březnu tohoto roku. I na základě dosavadních jednání jsem optimista a věřím v pozitivní rozhodnutí Centrální komise. Jak já, tak členové městské rady se snaží vysvětlovat na všech jednáních s Ministerstvem dopravy a ŘSD ČR význam obchvatu Valašského Meziříčí pro obyvatele Města i pro celý region. Reálný termín zahájení stavby obchvatu je rok 2020, v závislosti na použité technologii by výstavba měla trvat tři až čtyři roky,“ sdělil meziříčský starosta Robert Stržínek.

Silnice R49 na hranice se Slovenskem jako mezinárodní tranzit patří mezi priority Ministerstva dopravy. Důležitých dopravních staveb je ale v regionu více. Letos na jaře tak bude pokračovat stavba silnice Valašské Meziříčí – Lešná III. etapou, stavba Palačovské spojky (Lešná – Palačov) pak bude zahájena v roce 2018.

„Už příští rok pak začne dlouho očekávaná rekonstrukce okružní křižovatky u kostela Sv. Jakuba v Krásně, která by prostřednictvím nově budovaných bypassů a vícepruhového řešení měla výrazně zvýšit průjezdnou kapacitu křižovatky. Stavět se bude na několik etap v letech 2016 a 2017,“ doplnil starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x