Nejstarší obyvatel Zlína oslavil 104. narozeniny

ZLÍN - Ve skvělé kondici oslavil v úterý své 104. narozeniny Jan Bezděka, nejstarší obyvatel města Zlína. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Blahopřát mu přijeli do Domova pro seniory v Lukově i primátor Miroslav Adámek a jeho náměstkyně Kateřina Francová.

S panem Bezděkou a jeho paní Jaroslavou se Miroslav Adámek potkává už několik let. „Vždy pana primátora rád vidím, hezky si popovídáme o aktuálních věcech. Teď mě třeba zajímalo, jak se vyvíjejí věci kolem opravy podchodu na náměstí Práce,“ svěřil se oslavenec. „Pan Bezděka se zajímá o spoustu věcí, jsou to milá setkání. Jediné, co odmítám, je posuzovat jeho zdravotní stav. Jako chirurg totiž nevyléčím nic, co neuříznu, což u něj není potřeba. Věřím, že mu zdraví vydrží ještě hodně dlouho, a to jsme mu i jeho paní také popřáli,“ prohlásil s úsměvem Miroslav Adámek.

Kateřina Francová se snažila od oslavence zjistit recept na dlouhověkost. „Řekl mi jej. Důležité je podle něj se každý týden zamilovat,“ prozradila náměstkyně primátora.

Jan Bezděka pracoval jako konstruktér strojů, zejména na výrobu pneumatik. S manželkou jsou spolu už více než 60 let. Jejich společným zájmem byla vždy turistika, rádi také čtou a poslouchají audioknihy. „Nikdy jsme neměli doma televizi a neláká nás ani v Lukově,“ sdělila Jaroslava Bezděková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x