V domácnostech proběhne statistické šetření

OTROKOVICE - Český statistický úřad organizuje v roce 2015 výběrové šetření o životních podmínkách domácností v České republice. Šetření se uskuteční také v otrokovických domácnostech, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Smyslem tohoto zjišťování je získávat dlouhodobě srovnatelné údaje o sociální a ekonomické situaci v celkem 32 evropských zemích. Vlastní šetření se uskuteční v době od 21. února do 15. května 2015. Cílem je získat data pro výpočet ukazatelů peněžní a materiální chudoby.

„Šetření bude na území celé České republiky v 9 924 domácnostech, z nichž se 5 924 zúčastnilo šetření již v předchozích letech. Ve Zlínském kraji je do tohoto zjišťování zahrnuto 542 domácností ze 45 obcí. V Otrokovicích se týká celkem 16 rodin. Všechny domácnosti byly do šetření zahrnuty na základě náhodného výběru počítačem. Do šetření budou zahrnuty všechny osoby, které mají ve vybraném bytě obvyklé bydliště,“ informovala pracovnice Českého statistického úřadu ve Zlíně Barbora Židková.

Statistici se budou u lidí v bytech prokazovat průkazem tazatele, příslušným pověřením a občanským průkazem.

Ve všech fázích zpracování je zaručena anonymita zjištěných údajů a získaná data jsou důsledně chráněna podle přísných požadavků zákona o státní statistické službě, a podle zákona o ochraně osobních údajů. Všichni pracovníci zúčastnění na zjišťování a procesu zpracování jsou vázáni mlčenlivostí o všech šetřených skutečnostech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x