Na Valašsku budou dva vytrvalostní závody: Hostýnský Yeťty a Karlovská 50

VÝCHODNÍ MORAVA – Hned dvě lákavé sportovní akce se uskuteční na Východní Moravě v sobotu 21. února. Zájemci si mohou vybírat z běžeckého závodu pro celou rodinu Hostýnský Yeťty, a běžkařské Karlovské 50, řekl serveru Zlin.cz Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Hostýnský Yeťty se na Kroměřížsku uskuteční už po šesté. Start závodu – kratší trasa v 9:00 a delší v 10:00 – bude tradičně na Svatém Hostýně a na Tesáku. Cíl akce bude ve Ski areálu Troják.

„Pro účastníky závodu jsou přichystané hodnotné ceny, občerstvení a zábava. Yettybus všechny závodníky zdarma dopraví na start a po závodu zpět do Bystřice pod Hostýnem,“ řekl Urbanovský. Za nepříznivého počasí se půjde trasa pěšky. Registraci do závodu si lze podat do pátku 20. února. Více informací na www.hm52.cz.

Ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku se pojede 21. února Karlovská 50. Běžkaři si mohou vybrat ze dvou tratí, padesátikilometrové a pětadvacetikilometrové. Provedou je malebnou valašskou krajinou.

„Start závodu je na dostihovém závodišti ve Velkých Karlovicích, následuje přejezd přes železniční trať a výstup na sjezdovku,“ uvedl pracovník Centrály cestovního ruchu.  Akce, která je součástí seriálu Ski Tour, začne v 7:00. Kapacita závodů je omezena, nanejvýš 400 závodníků může na trať 50 km a 300 závodníků na poloviční trať. Více se zájemci dozvědí na stránkách www.ski-tour.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x