Vsetín obnovil půjčky z Fondu bydlení

VSETÍN -  Vsetínští zastupitelé schválili vyhlášení výběrového řízení na zápůjčky z Fondu rozvoje bydlení města Vsetína. Cílem je zlepšit úroveň bydlení, žádat lze do 20. března, sdělila serveru Zlin.cz Adéla Kousalová z Vsetínských novin.

Z prostředků Fondu rozvoje bydlení se poskytují takzvané zápůjčky při úroku 4 – 6 procent s lhůtou splatnosti 4 – 8 let fyzickým a právnickým osobám, které vlastní obytné budovy nebo jejich části na území města. Žadatelé také musí přijmout závazek, že půjčku použijí podle stanovených pravidel ve prospěch těchto budov nebo jejich částí.

„V případě, že částka nepřekročí 300 tisíc korun, není požadována žádná záruka. Zápůjčku nelze poskytnout charitativním organizacím a bytovým družstvům,“ doplnil Jiří Žůrek ze Vsetínských novin.

Žádost musí být podána na předepsaném tiskopise, doloženém požadovanými přílohami. Musí splňovat podmínky stanovené obecně závaznou vyhláškou města Vsetína č. 9/1999, o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Vsetína. 

Žádosti, které jsou chybně vyplněné nebo jsou neúplné, se nemohou žadatelům vracet k přepracování po uplynutí dne stanoveného jako poslední den k podání žádosti o zápůjčku.

Konkrétní tituly, na něž lze zápůjčku z fondu získat, najdete na webových stránkách města Vsetína http://www.vsetin.eu/fond-rozvoje-bydleni-na-uzemi-mesta-vsetina-2015/d-250324/p1=6916 . Je mezi nimi například výměna střešní krytiny, zřízení plynového, elektrického či jiného ekologického topení, likvidace odpadních vod, obnova fasády, nadstavba rušící ploché střechy či vestavba do půdního prostoru.

Informace lidem také podá pracovnice finančního odboru radnice Alena Šteflová na telefonním čísle 571 491 305.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x