Výherci manželské soutěže spolu žijí 59 let

ZLÍN - V minulém týdnu proběhl první ročník projektu Týden manželství ve Zlíně, který uspořádal nadační fond Credo.cz. V rámci kampaně na podporu manželství se uskutečnila soutěž O nejdéle spolu žijící manželský pár, informovala server Zlin.cz pořadatelka akce Michaela Straková.

Výherci soutěže se stali manželé Jaroslav a Zdenka Hlaváčovi, kteří letos v létě oslaví 59 let společného života. 

„Seznámili jsme se před 62 lety ve Zlíně na pouti. Tehdy to tu samozřejmě vypadalo úplně jinak. Přijeli kolotočáři, šel jsem ven s kamarády. A tam jsem poprvé uviděl svou ženu,“ zavzpomínal Jaroslav Hlaváč. Se ženou Zdenkou bydlí ve Zlíně a kromě dětí a vnoučat se starají už i o dvě pravnoučata.

„Důležité je si ve vztahu zachovat humor,“ prozradila jeho žena Zdenka recept na dlouhodobé manželství. Bez toho to prý nejde.

Přesto, že si manželé během svého života již prošli mnohými zdravotními problémy, na jejich tvářích jde vidět, že mají stále spoustu elánu a radosti ze společného života. „Máme moc rádi přírodu a i teď, ve stáří jezdíme na různé výlety,“ řekla paní Zdenka s tím, že nikdy neměli auto, ale vždy se přepravovali vlakem nebo chodili pěšky.
Cenu za 1. místo v soutěži O nejdéle spolu žijící manželský pár manželům slavnostně předali v sobotu děkanka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Drahomíra Pavelková a Radomír Lapčík z nadačního fondu Credo.cz. Manželé získali dárkový koš a poukaz na romantickou večeři. Cenu do soutěže věnoval Rodinný zábavní park Galaxie Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x