Trenér Habanec: střelecký půst nebude trvat věčně

Konečně, je tu liga! Těší se fanoušci, dočkat se nemohou hráči, v očekávání je samozřejmě i trenér Slovácka Svatopluk Habanec. Tvrdí, že střelecký půst, který si nechtěně zavedli jeho hráči dávno před Popeleční středou, odkdy by se měl držet podle křestanských zvyklostí, je opravdu jen dočasný.

Že by do Velikonoc jeho tým neskóroval, to si určitě nepřipouští. „Je fakt, že jsme teď čtyřikrát v mezinárodních duelech nedali gól, ale především poslední dva zápasy už byly v tomto směru velmi slušné, projevily se nacvičené situace, jen jsme v koncovce prostě neměli štěstí. Jsme si toho vědomi, ale netrápíme se tím. Čímž nechci namyšleně tvrdit, že teď sfoukneme silný Jablonec nějakým střeleckým uragánem.“

Do Uherského Hradiště přijíždí k premiérovému zápasu jarní části Synot ligy velmi sebevědomý soupeř plný kvalitních plejerů. Šéf klubu Pelta je stratég a rozhodně nepouštěl v zimě týmu personálně žilou, naopak, třetí kandidát na titul se ještě posílil.

„Jistě. Velmi silný mančaft, ale mě by v pátek kolem desáté večer moc těšilo, kdyby se Jablonečtí po zápase s námi už nepovažovali za reálného aspiranta na prvenství. Což znamená, že bychom moc rádi bodovali, nejlépe za tři body. Ono by to taky znamenalo, že se nebudeme strachovat o udržení a motat se někde na chvostu tabulky. Sílu soupeře respektujeme, ale nedáme nic zadarmo,“ zve diváky k výkopu ve čtvrt na devět večer v pátek 20. února pětačtyřicetiletý Habanec. Pořád mladý trenér, mimochodem třetí nejmladší mezi hlavními vládci laviček v nejvyšší soutěži.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x