Ouvej. Slovácko podlehlo Jablonci v jarní premiéře 1:2

Popravdě řečeno, podobný výsledek se čekal. Těsný, ale s tříbodovým vyzněním pro silný Jablonec, který se řadí ke kandidátům na titul. A po výhře v Uherském Hradišti nad Slováckem 2:1 se to jen potvrdilo.

Ekonomicky silný Peltův klub nakoupil v zimě zajímavé posily, prakticky nikdo kromě zasvěcených ale nevěděl, kdo je dvacetiletý lotyšský mladíček Valerijs Šabala. Teď už to bohužel na Slovácku ví každý. Je to přinejmenším strůjce výhry hostů a autor obou branek. Chlapík, který obral domácí o všechny body.

První gólovou situaci si vyčíhal ve 28. minutě, kdy se zkušeně zapomněl na hraně ofsajdového postavení a jemnou tečí rozesmutnil diváky, hlavně pak golmana Heču, který byl v tu chvíli bez nároku.

Domácí ale hosty pěkně skřípli a vyplatilo se. Tomu všemu před brankou Hrubého nakonec zúročil za devět minut Hlúpik.

Ve druhé půli střílel krásně domácí Kerbr z trestného kopu, brankář Hrubý prokázal extratřídu a míč s vypětím všech sil vytlačil na roh. Domácí přežili Crnkičovu ultratutovku, ale padli po nevinné situaci. Exzlínský Filip Novák má výbornou levačku, zahrál dokonale roh a domácí beci nepokryli hrdinu večera Šabalu, který rozhodl hlavou.

1.FC Slovácko – FK Baumit Jabonec 1:2.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x