Uherskohradišťská MHD nabízí novinku v podobě přestupní jízdenky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V síti MHD v Uherském Hradišti se od 1. března objeví novinka, a to přestupní jízdenka. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Přestupní jízdenka bude platit i ve Starém Městě a Kunovicích. „Zavedení přestupních jízdenek iniciovalo město Uherské Hradiště se záměrem usnadnit lidem cestování zejména mezi svými sousedními městy,“ upřesnil Pášma.

Nový typ jízdenky je určen pro cestující využívající návazné spoje v síti MHD v regionu Uherskohradišťska. Příkladem může být cestující, který potřebuje cestovat z Kunovic nebo ze Starého Města například do nemocnice v Uherském Hradišti. Doposud cestující, který nevyužíval předplatní časové jízdné (obvykle měsíční nebo čtvrtletní časovou jízdenku), platil dvě desetikorunové jízdenky za cestování dvěma různými linkami. Cena nové přestupní jízdenky tak byla stanovena na 15 korun při hotovostní platbě. Jedinou podmínkou pro uplatnění přestupní jízdenky je využití na dalším spoji v časovém limitu 45 minut od vydání jízdenky. Tento čas je na jízdence výrazně uveden.

Cestující při nástupu do autobusu oznámí řidiči typ jízdného – přestupní jízdenka. Po zaplacení obdrží jízdenku, na které bude kromě ostatních informací výrazně uveden čas, do kterého musí cestující nastoupit do návazného autobusu v rámci spojů obsluhujících MHD. Po výstupu z autobusu cestující použije jízdenku jako jízdní doklad, kterým se prokáže řidiči v návazném autobusu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x