Rekonstrukce Spáčilovy ulice omezí v Kroměříži dopravu

KROMĚŘÍŽ - Už za několik dní začne v Kroměříži dlouho plánovaná rekonstrukce Spáčilovy ulice. Jak server Zlin.cz informoval mluvčí města Pavel Zrna, rekonstrukce omezí ve městě dopravu.

Stavební práce budou zahájeny v pondělí 9. března a lidé budou muset od tohoto data počítat s úplnou uzavírkou komunikace v úseku od křižovatky s Tovačovského ulicí po křižovatku s ulicí Oskol, a to až do 30. května. Kromě dopravního omezení budou muset obyvatelé ulice uvolnit všechna parkovací místa od 8. března nejpozději do 22 hodin.

Pracovní doba na staveništi byla v březnu stanovena od pondělí do pátku v čase od 7 do 17 hodin, v sobotu pak od 8 do 17 hodin. Od dubna se bude pracovat v termínech pondělí – pátek od 7 do 18 hodin a sobotu od 8 do 18 hodin.

Průjezdnost Spáčilovy ulice v úseku od křižovatky s ulicí Oskol po křižovatku s ulicí Obvodovou bude omezena od 9. března do 10. července snížením rychlosti.

Rekonstrukce způsobí změnu v dopravní obslužnosti sídliště Oskol městskou hromadnou dopravou. Rozsah omezení bude vyvěšen na samostatných informačních letácích na autobusových zastávkách a ve vozech MHD.

V úseku u bývalé prodejny COOP budou protilehlé autobusové zastávky v době od 30. března do 30. května uzavřeny a úsek bude pro vozidla objízdný po přilehlé zpevněné ploše sloužící pro parkování vozidel.

Občané s vyhrazeným parkovacím místem v úseku od křižovatky s ulicí Tovačovského po křižovatku s ulicí Oskol, kteří využili nabídky města Kroměříže na zajištění náhradního parkovacího místa, budou moci parkovat na pozemku společnosti Endergreen (parkovací plocha za budovou Úřadu práce).

Ostatním občanům sídliště Oskol dotčeným stavbou v úsecích s plnou uzávěrou kroměřížská radnice zajistila náhradní parkovací místa na pozemku T. J. Sokol Kroměříž (pozemek mezi ulicemi Nerudova a Úprkova) a na části parkoviště ve Vejvanovského ulici.

„K parkování ve Vejvanovského ulici bude nutné mít speciální parkovací kartu. Na kartu budou mít nárok jen fyzické osoby – vlastníci osobních motorových vozidel s trvalým bydlištěm na ulici Spáčilova č. p. 3032 – 3036 a 3065 – 3080,“ upřesnil Zrna.

Kartu bude možné zakoupit v předprodejní kanceláři MHD v budově vlakového nádraží od 2. března v pracovní dny v době od 6 do 10 hodin a od 11.30 do 17 hodin. Karta bude stát 100 korun. Pro parkování vozidel s touto speciální kartou bude vyhrazeno v ulici Vejvanovského 40 parkovacích míst s tím, že pokud budou tato vyhrazená místa obsazena, budou řidiči s touto kartou moci využít i jakékoli jiné volné místo na parkovišti ve Vejvanovského ulici.

Přechod ulice Spáčilova v úseku od křižovatky s ulicí Tovačovského po křižovatku s ulicí Oskol bude pro pěší zajištěn lávkou.

Kontejnery na komunální a tříděný odpad zůstávají na stávajících místech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x