Svatba kancléře, prezident za svědka

Jednou smutně, jednou vesele. Může si říci prezident Miloš Zeman. V Uherském Brodě se v pátek večer poklonil obětem řádění šíleného střelce. V poledne na druhý den v sobotu už svědčil svému kancléři Vratislavu Mynářovi coby svatební svědek.

Na svatbu do Osvětiman přijel ke kostelu prezident autobusem společně s ostatními svatebčany, spolu s ním i ženich, jeho kancléř.

Na nevěstu se čekalo ještě čtvrt hodiny, dorazila přesně ve dvanáct. Za pár minut se v kostele svatého Havla začínalo.

Obřad trval zhruba pětačtyřicet minut, potom už vyšla z kostela zavěšena do svého manžela místo slečny Alexandry Noskové mladá paní Mynářová.

Za novomanžele mluvil s médii kancléř Mynář. „Prezident byl ve své roli svědka opravdu dokonalý, musím říct, že mne v kostele ta atmosféra docela dostala a to už leccos pamatuju,“ svěřil se ženich.

Pak se společně s moderátorkou České televize a už svojí chotí Alexandrou vydali ke svatební hostině. „Moc se už těším společně s dalšími svatebčany na svíčkovou a na pivo.“

A kdo bude koho více poslouchat v manželství? „Já moji ženu určitě ve zprávách, snad ona mne zase v dalších situacích,“ smál se spokojený ženich.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x