Ruská televize hledá zajímavá místa a natáčí i ve Zlínském kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ - Přiblížit Českou republiku ruským turistům a ukázat jim, že kromě Prahy a Karlových Varů je zde spousta zajímavých míst, to je cíl několikadenního pobytu štábu ruské televize ATN z Jekatěrinburgu ve Zlínském kraji. Serveru Zlin.cz to sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy společně s partnery v Kroměříži, Zlíně a Vizovicích připravila pro štáb zajímavý program, který má prezentovat místa, která mohou být pro ruskou klientelu atraktivní. Televize ATN natáčí poznávací pořady pro celostátní kanály Rossija 2 a Rossija24, denní sledovanost každého z nich je asi pět milionů diváků. V týmu, který se natáčení účastní, je ředitelka televize Galina Levochkina, kameraman a operátor. Skupinu doprovází ředitel zastoupení Czechtourism v Jekatěrinburgu Roman Procházka.

„Pro štáb jsme připravili podmínky pro natáčení v Kroměříži, ve městě, které mimo jiné navštívil ruský car Alexander III. Kromě zámku se bude natáčet v historických vinných sklepích, v pivovaru i expozici Karla Kryla. Ve Zlíně je pro Rusy pochopitelně zajímavé téma batismus, ale také se pochlubíme moderní univerzitou a jedinečnou zoologickou zahradou, která může být pro ruskou klientelu velkým lákadlem. Po prohlídce likérky ve Vizovicích se hosté přesunou do Luhačovic,“ přiblížila pracovní náplň štábu Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Televize ATN není v ČR poprvé. „V minulém roce jsme realizovali studijní cesty, jejichž výsledkem byly velmi úspěšné filmy o Plzni a jihočeských městech. Do Zlínského kraje nás přivádějí také podnikatelské vazby, akcionáři kunovického výrobce letadel Aircraft Industries jsou právě z Jekatěrinburgu,“ dodal Roman Procházka, ředitel zahraničního zastoupení Czechtourism.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x