V Uherském Brodě pohřbí první oběť masového vraha

UHERSKÝ BROD - V Uherském Brodě pohřbí v pondělí 2. března odpoledne první oběť masového vraha, a to třiačtyřictiletou servírku. Jak serveru Zlin.cz řekl policejní mluvčí Pavel Benedikt Stránský, policie bude připravena zasáhnout, pokud se někdo smuteční shromáždění pokusí nějakým necitlivým způsobem narušit.

Do Uherského Brodu míří také premiér Bohuslav Sobotka, který chce položením květin a zapálením svíčky uctít oběti masového vraha. Během týdne jsou naplánovány i pohřby dalších tří lidí.  V úterý 3. března se pak v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie uskuteční ekumenická bohoslužba.

Pohřby mohou rodiny zemřelých naplánovat i díky tomu, že policie už zná výsledky pitev. Podle státního zástupce Romana Kafky zemřely vrahovy oběti prakticky okamžitě. Lidé podle něj neměly šanci na přežití. „Nikdo nemohl přežívat déle než v řádu několika minut a i to je spíše teoretická otázka,“ uvedl Kafka.

Tragédie se stala v úterý 24. února kolem půl jedné odpoledne. Vrah přišel do restaurace Družba a bez jediného slova začal pálit po lidech. Zabil sedm mužů ve věku 27 až 66 let a třiačtyřicetiletou servírku. Dalším lidem se podařilo utéct. Podle všeho neměl vrah ke svým obětem žádný bližší vztah. Po hostech a personálu restaurace střílel ze svých dvou legálně držených zbraní. Nakonec ještě před policejním zásahem zastřelil vrah sám sebe.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x