Česko-slovenské futsalové derby

Zápas jako na kolotoči. V první třetině šli studenti z Univerzity Tomáše Bati do rychlého vedení 3:0 a tento stav vydržel do konce 1. třetiny. Ve 2. třetině nastal velký obrat na 3:4, kdy UTB si nedokázalo pohlídat rychlé protiútoky. Po kratším oddechovém čase, který si vzal domácí trenér, UTB vyrovnalo na 4:4. V poslední 3. třetině domácí studenti bojovali a dali dva rychlé góly. Slovenští studenti dokázali snížit na 6:5 a málem i vyrovnali, když se v poslední vteřině zápasu otřel míč o domácí branku.

Komentář kapitána a managera týmu Lukáše Pantálka: ,,Bylo to pro mě opět něco nového, dalo by se říct, že i nová výzva. Dívat se na kluky z lavičky, nebojovat s kluky na hřišti, ale pozorovat je, snažit je se hecovat je pro mě zcela něco nového. Kluky musím pochválit za velkou bojovnost a i za stavu, když jsme prohrávali 3:4 tak nesložili zbraně a bojovali dál. Poctivě jsme trénovali na tento zápas a přineslo to zasloužené ovoce. Za velkou bojovnost a silnou motivaci hrát před domácími diváky si doslova vybojovali těsnou výhru 6:5 za což jsem nesmírně šťastný. Teď už se musíme soustředit především na akademické hry České republiky.

Komentář trenéra Antonína Bradáče: „Měli jsme výborný vstup do utkání a zaslouže jsme vedli 3:0 ale druhá věc je ta, že se nesmí opakovat situace kdy univerzita z Bratislavy otočila stav zápasu na 3:4. Obrana si špatně přebírala útočníky a byl bych nerad aby se tato situace v budoucnu opakovala. Díky naší bojovnosti jsme se vzpamatovali a otočili zápas do vítězného konce.

Univerzita Tomáše Bati vs. Ekonomická univerzita Bratislava 6:5

Branky UTB: 2x Krajča, 2x Kalus, Hradil, Juhás
stav po 1. třetině – 3:0
po 2. třetině – 4:4
po 3. třetině – 6:5

Sestava UTB týmu: Balažík, Adamuška – Kalus, Krajča, Kovář, Portyš, Chuchma, Hradil, Heger, Slobodian, Juhás, Křepelka

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x