Rožnovský zimní stadion bude mít nové chlazení

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Novou technologii chlazení bude mít od letošní sezony zimní stadion v Rožnově pod Radhoštěm. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Společnosti Komerční domy Rožnov, která je vlastníkem a provozovatelem stadionu, se podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí z prostředků Státního fondu životního prostředí na projekt Snížení environmentálních rizik rekonstrukcí zimního stadionu, a to ve výši 90 procent způsobilých výdajů projektu. Na investici v předpokládané výši přes 14 milionů korun se tedy podařilo získat dotaci více než 12,6 milionu korun.

Sočasný systém chlazení ledové plochy prostřednictvím čpavkové technologie tak už bude brzy minulostí. „Nová chladící technologie nám umožní hlavně efektivnější chlazení, jelikož používaná technologie je víc než 30 let stará a její údržba v provozuschopném stavu je finančně nákladná. Hlavním cílem našeho projektu je nahradit stávající čpavkovou technologii (čpavek je velmi těkavá a nebezpečná látka) moderním bezčpavkovým řešením, a tím eliminovat rizika ohrožení životního prostředí a zdraví obyvatel,“ uvedl jednatel společnosti Komerční domy Jindřich Žák.

Součástí rekonstrukce bude celá chladící soustava, obsahující strojovnu chlazení, rozvody, a chlazenou desku (plocha hřiště).

Rožnovská radnice také mění stávající systém financování provozu zimního stadionu a hokeje. „Chceme narovnat financování tohoto sportu vůči ostatním, třeba menší sportovním oddílům. To znamená, že budeme maximálně podporovat hokejový sport dětí a mládeže a v případě zimního stadionu samozřejmě také bruslení mateřských a základních škol a veřejné bruslení,“ uvedl místostarosta Rožnova Jan Kučera s tím, že z pohledu města je důležité zajistit možnost sportování u mladé generace. Finanční prostředky poskytnuté na provoz zimního stadionu navíc půjdou nově přímo na společnost Komerční domy, nikoliv na hokejový klub.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x