Lidé chtějí vybudovat kanalizaci Za Drahou, město to odmítá

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé se zabývali peticí občanů bydlících v ulici Za Drahou. Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí města Renata Votrubová, požadují vybudování kanalizace.

Petici podepsalo celkem 32 občanů. V petici se mimo jiné píše: „Žádáme nové vedení města o přehodnocení rozhodnutí minulého vedení o zařazení do výstavby kanalizace v lokalitě Za Drahou. Pro tuto lokalitu byla již vypracovaná studie, která byla součástí akce Čistá řeka Bečva I, do níž jsme nakonec nebyli zařazeni. Tato lokalita spadá do průmyslové zóny, která se bez kanalizace určitě neobejde.“

Ze stanoviska odboru komunálních služeb vyplývá, že stavba splaškové kanalizace v této lokalitě je značně neekonomická. „Její návratnost, počítána z následujícího pronájmu společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín je při levnější variantě a při použití rozpočtových cen roku 2007 až 36 let,“ sdělila vedoucí útvaru interního Hana Plevová.

Část lokality je v územním plánu vyčleněna jako plocha silniční dopravy, jedná se tedy o územní rezervu pro obchvat města, což je veřejná prospěšná stavba. „Kanalizaci v této části lokality není možné povolit minimálně do doby, než bude vydáno územní rozhodnutí na obchvat, které přesněji specifikuje rozsah stavby. I poté není jisté, že by stavba byla povolena,“ vysvětlil starosta města Robert Stržínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x