Během jarních prázdnin se mohou děti zúčastnit řady akcí

ZLÍNSKÝ KRAJ - Spoustu zábavy si budou moci užít děti ve Zlínském kraji v průběhu jarních prázdnin, které začínají od pondělí 9. března. Serveru Zlin.cz to oznámil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Masarykova veřejná knihovna ve Vsetíně připravila pro děti a jejich rodiče pět akcí, například Velikonoční zajíčky nebo Hravé čtení spojené s promítáním.

Muzeum Kroměřížska v Kroměříži pořádá v pondělí 9. a v úterý 10. března Jarní prázdninové dílny, uskuteční se vždy od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. „Vyrobit si zde bude možné třeba zvířátka, přáníčka, zápichy do květináčů a jiné dekorace s jarní tematikou. Výrobky v jednotlivých dílnách se budou obměňovat. Vstupné je 40 korun,“ upřesnil Urbanovský.

V Muzeu luhačovického Zálesí v Luhačovicích chystají od úterý 10. do pátku 13. března vyšívací dílnu s názvem Vyšívaný šáteček z Luhačovic dáreček. Otevřená bude vždy od 9 do 16 hodin.

Ve středu 11. března se v luhačovickém Wellness hotelu Ambra bude od 14.30 do 17 hodin konat Maškarní karneval pro děti. Na účastníky čeká plno her, sladké výhry, soutěže o nejlepší masku a diskotéka. Vstup je zdarma.

V neděli 15. března se bude v Domu kultury v Kroměříži hrát pohádka O Koblížkovi. Než se nafoukaný Koblížek ocitne v žaludku chytré lišky, zažije on i zvířátka, která na své cestě potká, roztodivné příběhy. Představení začne ve 14.30 hodin, dětské vstupné stojí 60 korun, dospělí zaplatí 90 korun, rodinné vstupné je 240 korun.

V Ulité Kafé v Uherském Brodě se v neděli uskuteční literárně cestovatelská beseda se spisovatelkou Vendulou Borůvkovou nad její dětskou knížkou Annie a berlepsové. Třináctiletá Annie cestuje s maminkou po malajském vnitrozemí, jenže poté se něco zvrtne a ona se s tajemnými berlepsy vydá na svéráznou výpravu do Tibetu. Jenže o pár století dříve… Beseda začne v 15 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x