Valašskomeziříčská hvězdárna chystá mimořádné prohlídky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Hvězdárna Valašské Meziříčí bude od 9. do 13. března mimořádně otevřena pro veřejnost i přes den od 9 do 14 hodin. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Hvězdárna tak mimořádnou otevírací dobou reaguje na jarní prázdniny školáků ze Zlínského kraje. Jednotlivé programy budou začínat každou celou hodinu, tedy v 9, 10, 11, 13 a 14 hodin.

Pro děti bude připravena exkurze po vybraných pracovištích hvězdárny nebo prohlídka stálé expozice ve vstupní hale. Děti se budou moci také seznámit s dalekohledem – za příznivých meteorologických podmínek bude možné pozorovat Slunce, jasné hvězdy, případně planety. Na programu bude i prohlídka zrekonstruovaného objektu Ballnerovy hvězdárny z roku 1929 s novou expozicí meteorologie,“ upřesnila Votrubová.

Dospělí zaplatí za vstupné 40 korun, mládež 30 korun a děti do šesti let mají vstup zdarma.

Pro skupiny žáků od 2. stupně ZŠ (min. 10, max. 20 lidí) nabízí hvězdárna mimořádně program Automatizace a robotika – dvouhodinový program s roboty a modely manipulátorů (program je možné realizovat pouze jedenkrát denně od 10 hodin). Tuto akci mohou během jarních prázdnin využít například příměstské tábory. Návštěvu je nutné dohodnout předem na telefonním čísle 571 611 928 nebo e-mailem na info@astrovm.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x