Slovácko bez střelců: tři body do Hradce

Mačkali soupeře jako na drticí lince, vytvářeli si řadu velkých příležitostí, ale stejně padli a mohli i výrazněji. Zní to nelogicky, ale je to tak a legendární Tomáš Pospíchal, který tvrdil, že fotbal nemá logiku, si při pohledu z fotbalového nebe znovu potvrdil, jaký že pravdivý bonmot kdysi vymyslel. Slovácko podlehlo zachrańujícímu se Hradci Králové na svém stadionu 0:1.

Hosté musí ještě dlouho po docela zajímavém zápase velebit svého strážce tyčí, Tomáš Koubek byl na Slovácku vynikající. Domácí by se už měli zamyslet. Na svém hřišti neuspěli popáté za sebou a znovu zklamali věrné fandy.

Přitom se nedá říci, že by Habancovi fotbalisté hráli špatně, ale koncovka, která je tuze trápila už v přípravě, je opravdu jejich daleko nejslabší stránkou.

Třeba Libor Došek určitě nemohl zapomenut, jak se dávají góly, tentokrát ale neproměnil ani svoji největší šanci, Koubek mu bravurním zákrokem po jeho hlavičce dokonale otrávil víkend.

Stejně chabě si počínali mnozí další, třeba Hlůpik či Trávník. 

A tak hostům stačila jediná branka. Čermák už v 7. minutě elegantně šoupl míč k Hečově pravé tyči.

V závěru pak slováckou hru vabank mohli hosté trestat hned několikrát, s jejich tutovkami si čarovně vždy poradil domácí brankář, jenže to bylo vlastně k ničemu.

Slovácko – Hradec Králové 0:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x