Play off je tu. Zlínu pětky na konci letopočtu sluší

Před rovnými třiceti lety získali hokejisté tehdejšího TJ Gottwaldov historicky první medaili. Bronzovou za třetí místo. Před dvaceti jako AC ZPS Zlín brali stříbro. Před deseti bylo HC Hamé znovu druhé. No řekněte, komu by se letos v roce 2015 chtělo přetrhnout medailovou šňůru.

„Vidím to pozitivně, mančaft se neuvěřitelně zvedl, už už jsme měli tendenci odepisovat hráče i trenéry, jenže pak nastal úžasný vzestup, zase máme na medaili, ta by klukům moc slušela. Brno není lepší, musíme bojovat a dřít, máme na ně,“ burcuje své nástupce legenda zlínského hokeje Miroslav Okál, muž, který si na medaili sáhl poprvé právě před dvaceti lety. Zlatou pak držel v ruce o devět let později jako kapitán týmu v roce 2004.

Zlíňané jedou už zítra k prvnímu duelu do brněnského Ronda. Pardon, od včerejška už do DRFG arény, jak se teď hala Rondo nově jmenuje.

„Bude to dlouhá a vyrovnaná série,“ tuší Petr Ton, elitní střelec Komety, který do Brna dorazil před sezónou z pražské Sparty.

Poprvé se hraje v Brně ve středu od 18 hodin, následně den poté ve stejný čas. Do Zlína dorazí série v půl čtvrté odpoledne v neděli. O vstupenky je už teď obrovský zájem.

Prodávat se začnou ve čtvrtek. Na stání jsou za 200 korun, na sezení pak od 250 do 550 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x