Do úklidové akce Povodí Moravy se přihlásilo nejvíce dobrovolníků ze Zlínského kraje

ZLÍNSKÝ KRAJ - Do druhého ročníku úklidové akce Povodí Moravy nazvané My pro vodu - voda pro nás se zatím přihlásilo více než 800 dobrovolníků. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková, největší zájem byl mezi obyvateli Zlínského kraje.

Úklidová akce se uskuteční ve dvou sobotních termínech, a to 28. března a 4. dubna. O úklid mají zájem dobrovolníci z řad ochránců přírody, studenti nebo zástupci různých zájmových sdružení. „Stejně jako v minulém roce se zatím nejvíce lidí přihlásilo ve Zlínském kraji,“ upřesnil generální ředitel Jan Hodovský.

Úklid břehů se uskuteční na celkem 57 místech.

Povodí Moravy podpoří akci také materiálně. Kromě zajištění odvozu sesbíraného odpadu připravil státní podnik pro všechny účastníky pracovní pomůcky a malé občerstvení.

Loňský premiérový ročník byl velmi úspěšný. Do čištění břehů se zapojilo téměř 1 300 dobrovolníků a ve spolupráci se zaměstnanci Povodí Moravy posbírali více než 24 tun odpadků a vyčistili břehy řek v celkové délce 211 kilometrů.

Ve Zlínském kraji  budou dobrovolníci čistit hned několik úseků. Na Valašsku to bude okolí Rožnovské Bečvy (31. března) od Zuberského jezu po silniční most u Eroplánu. Očista Fryštáckého potoka a Dřevnice ve Zlíně přijde na řadu 11. až 12. dubna, potok Trnávka v Trnavě se očisty dočká na začátku května. Úklid Rusavy mezi Dobroticemi a částí Všetuly budou dobrovolníci uklízet na přelomu dubna a května a na Zacharce v Kroměříži je očista naplánována na 28. března. Dobrovolníci uklidí 28. března i okolí Moravy, sraz dobrovolníků je v Napajedlích na mostě u Fatry. Pořádek čeká i Pohořelický potok, a to v době od 26. do 27. března. Posledním místem úklidu bude ve Zlínském kraji tok Brumovka, sraz dobrovolníků bude u koupaliště 28. března.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x