Zlín i Otrokovice se letos opět zapojí do kampaně Do práce na kole

ZLÍN, OTROKOVICE - Města Zlín a Otrokovice se i letos zapojí do celostátní kampaně Do práce na kole. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Cílem kampaně je přimět lidi co nejvíce využívat jízdní kola nejen ve volném čase, ale také k dopravě do zaměstnání nebo za nutnými záležitostmi.

Zájemci se mohou do soutěže hlásit na webu www.dopracenakole.net. Soutěžit se bude v průběhu května ve dvou až pětičlenných týmech. Soutěžními kategoriemi jsou pravidelnost – týmy, výkonnost – jednotlivci a výkonnost – týmy. „Na výherce čekají zajímavé ceny,“ dodala Jana Vybíralová z iniciativy CykloZLÍN, která se ujala organizace kampaně ve Zlíně a Otrokovicích.

Stejně jako loni chce svůj tým postavit i zlínská radnice. „Věřím, že na kola nasednou jak zaměstnanci, tak politici,“ prohlásil radní Josef Novák.

Letošní novinkou je soutěž o Cyklozaměstnavatele roku. Tento titul získá firma, která svým zaměstnancům vytvoří nejlepší podmínky pro používání jízdního kola při cestách do práce, z práce i v rámci pracovní činnosti.

Přihlášení do kampaně je zpoplatněno malým příspěvkem, za který soutěžící obdrží startovací balíček, jehož součástí je triko s logem kampaně.

Vyhlášení výsledků kampaně Do práce ne kole se letos uskuteční pro města Zlín a Otrokovice společně v Otrokovicích. Úspěšní soutěžící převezmou ceny 5. června v 17 hodin na náměstí 3. května.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x