Akce Ukliďme Česko se zapojí do charitativního projektu Koruna za kilo

ZLÍNSKÝ KRAJ - Dobrovolnická akce Ukliďme Česko bude mít letos i charitativní rozměr. Serveru Zlin.cz to uvedla za pořadatele Martina Čáslavská.

Druhý ročník celorepublikové dobrovolnické akce Ukliďme Česko vypukne 18. dubna. Účastníci se mohou těšit na řadu novinek. Kromě širšího zapojení škol, firem a obcí bude mít letošní akce i nový rozměr – charitativní.

Ukliďme Česko se zapojilo do projektu Koruna za kilo, který pořádá ve spolupráci s Národní radou osob se zdravotním postižením společnost ASEKOL. Cílem tohoto projektu je podpořit zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Za každý kilogram elektrozařízení, uloženého do speciálních červených kontejnerů, daruje ASEKOL jednu korunu nadačnímu fondu Rovná šance.

„Červené kontejnery určené pro sběr elektrozařízení budou vyznačeny v Mapě úklidů, která je k dispozici na webových stránkách akce www.UklidmeCesko.cz. V této mapě uvidí nejen účastníci akce v brzké době i všechna sběrná střediska odpadů,“ podotkla Čáslavská.

Pro sběrná střediska odpadů připravila společnost ASEKOL v rámci akce Ukliďme Česko také další bonus: za každý svoz klecového kontejneru s drobným elektrozařízením objednaný v sobotu 18. dubna mohou sběrná střediska získat finanční odměnu ve výši 300 korun. Tento bonus připadne každému ze smluvních sběrných dvorů společnosti ASEKOL, který se zapojí do akce Ukliďme Česko.

Dobrovolnická akce Ukliďme Česko vychází z mezinárodně osvědčeného modelu Let’s Do It!. Tento typ úklidových akcí se konal úspěšně ve více jak stovce zemí za účasti devíti milionů dobrovolníků. Loňský úspěšný ročník byl oceněn Ekologickým Oskarem. „Cílem pro letošní rok je nejen zapojit mnohem více dobrovolníků a uklidit ještě více černých skládek, ale i rozšířit povědomí o této akci mezi širokou veřejnost a vyvolat celospolečenskou diskusi k problematice černých skládek a nepořádku kolem nás,“ dodala Čáslavská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x