V Otrokovicích zahájí celoplošnou deratizaci

OTROKOVICE - V Otrokovicích začne v pondělí 16. března celoplošná deratizace. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Stehlíková.

Deratizace potrvá do 30. dubna. Lidé mohou v této době nahlásit případná ohniska výskytu hlodavců (nory, uhynulé hlodavce aj.) na odbor rozvoje města.

„Zároveň vyzýváme podnikatelské subjekty, jejichž provozovny se nacházejí na území města, aby se v zájmu maximální účinnosti prováděného deratizačního zásahu zapojily do této akce,“ upozornila Daniela Hubáčková, referentka odboru rozvoje města.

Při deratizaci se používají nástrahy chráněné bezpečnostní složkou BITREX. Použití bezpečnostní složky slouží zejména k ochraně lidí, psů a koček před požitím nástrah. Látka totiž u lidí, psů a koček reaguje jako hořčina, která se nedá pozřít. Pokud už nástrahu pozřou, ihned ji vyvrhnou ven. Hlodavci ji však nevnímají.

„Návnady nejsou volně přístupné. V domech jsou jako ochrana před domácími zvířaty umísťovány deratizační staničky s nástrahami. Nástrahy se pokládají do kanalizace, do šachet, které jsou opatřeny těžkým víkem. V norách na venkovních plochách se nástrahy zakopávají,“ doplnila Stehlíková.

Pravděpodobnost, že pes pozře nebo zakousne přiotráveného hlodavce je malá, ale pokud se tak stane, je vhodné informovat veterinárního lékaře, který ví, jak v tomto případě postupovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x