Představitelé Zlína možná vyrazí na Dny Saska

ZLÍN - Představitelé Zlína možná vyrazí  na Dny Saska. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Právě chystané Dny Saska byly hlavním tématem nedávného setkání hostů z německého partnerského města Limbach-Oberfrohna a představitelů města Zlína, které se uskutečnilo na zlínské radnici.

Dny Saska, které jsou kulturní a společenskou připomínkou sjednocení Německa, se příští rok v září uskuteční už popětadvacáté. Za pořadatele bylo vybráno právě město Limbach- Oberfrohna. „Je to velké vyznamenání, zájemců bylo hodně. Dny Saska jsou významnou akcí, kterou například loni v Grosenheimu navštívilo 263 tisíc lidí. Jen průvod měl čtyři tisícovky účastníků,“ prozradil Hans-Christian Rickauer, primátor Limbachu- Oberfrohny. „Pozvání nás potěšilo a určitě zvážíme možnosti, jak bychom chystaný program mohli obohatit,“ prohlásil náměstek zlínského primátora Dalibor Stříbný, který společně s náměstkyní primátora Kateřinou Francovou delegaci z německého partnerského města na radnici přivítal.

Limbach-Oberfrohna je saské město s 25 tisíci obyvateli, od Zlína je vzdálené asi 500 kilometrů. Partnerské vztahy mezi oběma městy byly navázány už v roce 1965, k podpisu smlouvy došlo v roce 1998.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x