Zlínský kraj pohltí košty vína i slivovice

ZLÍN – Na mnoha místech Zlínského kraje se v sobotu uskuteční košty vína a slivovice. Server Zlin.cz o tom informoval Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Víno budou hodnotit lidé v Březí na Uherskohradišťsku. „Akce bude v obecním sále a program začne ve 13 hodin,“ uvedl Urbanovský.

Ve Vážanech u Kroměříže chystají Josefovský košt vína, který začne v kulturním domě ve 14:00. Od 17:00 začne hrát muzika Pentla z Boršic.

Josefovský košt vína budou mít i v Modré nedaleko Uherského Hradiště. Akce začne v obecním domě v 16:00. K zábavě a poslechu bude hrát cimbálová muzika Pozdní sběr.

Ve sportovní hale v Bánově na Uherskohradišťsku se bude konat košt slivovice, který začne v 16:00. „Organizátoři zajistili i bohatý doprovodný program, ve kterém vystoupí folklorní soubor Kohútek, cimbálová muzika Strúče a ženský sbor Zpěvule,“ řekl Urbanovský.

Slivovice se budou ochutnávat i v Jalubí na Uherskohradišťsku, kde bude 40. ročník koštu. Začne v 17:00 a hrát bude skupina W.O.R.M.S.

Ve Spytihněvi na Zlínsku budou lidé koštovat víno od 17:00 v kulturním domě, kde zahraje cimbálová muzika.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x