Památník Velké Moravy chystá noční povídání o upírech a vampýrech

STARÉ MĚSTO - Dlouhodobou výstavu Vampyrismus v Památníku Velké Moravy ve Starém Městě doplní v pátek 20. března neobvyklá akce. Jak serveru Zlin.cz sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, chystá se tu noční povídání o upírech.

Součástí výstavy Vampyrismus je například ukázka nálezů kostrových hrobů takzvaných vampýrů z Modré a ze Starého Města, které se vymykají běžnému pohřebnímu ritu 9. až 10. století. K vidění je do konce letošního roku, více zde.

„V pátek 20. března doplní výstavu noční povídání o upírech, vampýrech a zbloudilých nočních duších. Akce začne ve 20.30 hodin,“ upřesnil Urbanovský.

Milovníci černých hodinek si podle pořadatelů přijdou na své. Návštěvníci v rámci komentované prohlídky areálem velkomoravského Památníku projdou historií tohoto fenoménu. Kdo se rozhodne vyrazit po stopách vampýrů, měl by si s sebou vzít vlastní (nehořlavé) louče (baterky, svítilny, lampy). O půlnoci totiž budou mít zájemci možnost projít si expozici s minimálním osvětlením. Poslední komentovaná prohlídka začíná ve 22.30 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x