Ve Zlínském kraji se zřejmě může vyskytovat nebezpečný čistič na brýle, může lidem poleptat prsty

ZLÍNSKÝ KRAJ - Česká inspekce životního prostředí varuje občany Zlínského kraje před nebezpečným přípravkem na čištění brýlí či monitorů. Může totiž lidem poleptat prsty, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí inspekce Pavla Sibřinová.

Jde o padělek čističe značky Optiglein. Inspektoři zároveň vyzývají veřejnost, aby v případě, že padělek vlastní, neprodleně kontaktovali Oblastní inspektorát ČIŽP Olomouc, oddělení odpadového hospodářství.

Výrobek Professionell Optiglein byl uváděn na trh v rámci předváděcích akcí v obchodních centrech na území republiky. Podle informací od společnosti, která jako první uvedla výrobek Optiglein na trh v ČR, se jedná o padělek. Ten se liší od originálu jiným složením. „Nebezpečí padělku spočívá v jeho nízkém pH, analýzou byla zjištěna hodnota 1,4. Vzhledem k vysoké kyselosti může mít tato směs dráždivé až žíravé účiny a způsobit poleptání. Z toho důvodu by měla být klasifikována jako nebezpečná,“ upozornil Erik Geuss, ředitel České inspekce životního prostředí.

Falzifikáty byly zajištěny loni v říjnu na předváděcím stánku v obchodním centru Interspar (nyní Albert) v Prostějově. Podle informací inspekce se padělky mohly vyskytovat v rámci předváděcích akcí především v Olomouckém a Zlínském kraji.

Originály mají na dně lahvičky natištěno datum expirace, což je hlavním rozpoznávacím prvkem.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’24369′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1029‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚24369‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x