Silnice mezi Haluzicemi a Lipovou je opět průjezdná

HALUZICE - Od pondělní půlnoci je opět otevřena silnice mezi Haluzicemi a Lipovou, která byla uzavřena kvůli loňským explozím dvou muničních skladů ve Vrběticích. Serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Pyrotechnici po čtyřech dnech dokončili asanaci okolních luk a lesů. Od úterý bude pokračovat vyskladňování, kontrola podle kontrolního řádu a odvoz munice a výzbrojního materiálu z vrbětického areálu,“ upřesnila Kozumplíková.

Na otevření cesty spojující Haluzice a Lipovou čekali tamní obyvatelé několik měsíců. Kvůli uzavírce museli úsek objíždět a najezdili tak několik kilometrů denně navíc. Průzkum silnice a jejího okolí mohli pyrotechnici zahájit až nyní hlavně kvůli počasí. Donedávna totiž v lokalitě stále ležel sníh. Lesy, pole a další pozemky v okolí vrbětického areálu zůstanou nepřístupné ještě několik měsíců.

Sklady munice ve Vrběticích explodovaly poprvé loni v říjnu a podruhé pak v prosinci. První výbuch si vyžádal život dvou mužů. Odvoz munice začal 2. února a z areálu už odjelo přes 60 aut s municí. Celkem by z areálu mělo odjet až 400 kamionů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x