Valašskokloboucká radnice ocenila nejlepší třídiče odpadu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice ocenila v rámci bonusového programu Třídím tři nejlepší třídiče odpadu. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Drobné ceny předali zástupci města Františku Komůrkovi, Jitce Štěpánkové a Jozefu Ďurišovi. Bonusový program Třídím trval od prosince 2013 do listopadu 2014.

Za první rok fungování se do programu zapojilo 250 rodin, a to jak z Valašských Klobouk, tak z obcí Lipina, Mirošov i Smolina. Lidé díky separaci plastů, papíru, tetrapaků a kovových obalů do přidělených pytlů šetří životní prostředí, ale také si snižují poplatek za komunální odpad.

„Abychom ocenili snahu občanů třídit, ale také motivovali další k přihlášení se do programu, budeme každý rok vyhodnocovat výsledky celé akce a rozdávat drobné ceny nejlepším třídičům,“ řekla starostka Eliška Olšáková. Program podle ní není určen jen k získání slev a k navýšení objemu vytříděného odpadu, ale jeho primární funkcí je snížení množství směsného komunálního odpadu, který jinak končí na skládce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x