Ve Zlínském kraji začaly stavby na silnicích, řidiče čekají dopravní omezení

ZLÍNSKÝ KRAJ - Po zimní přestávce se Ředitelství silnic Zlínského kraje rozhodlo opět zahájit práce na rozestavěných investičních akcích. Serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje uvedl Vojtěch Cekota.

Pro motoristy začíná na stavbách opět platit režim uzavírek a dopravních omezení.

Na dokončení v tomto roce čekají čtyři investiční stavby Ředitelství silnic Zlínského kraje, které byly zahájeny a rozestavěny loni a přerušeny na zimní období. Jde o stavby Zádveřice – Horní Lhota (silnice II/492), Rokytnice – Jestřabí (silnice II/495), Uherský Ostroh – Hluk (II/495) a Brumov – Návojná (III/50736).

V nejpokročilejším stadiu rozestavěnosti se nachází rekonstrukce silnice ze Zádveřic do Horní Lhoty. Silnice je pro motoristy plně průjezdná už od podzimu loňského roku. Na této stavbě zbývá dokončit odvodnění silnice a svodidla. „Silniční provoz bude omezen pouze dopravním značením v blízkosti pohyblivého pracovního místa. Stavební práce jsou plánovány do 15. května,“ upřesnil Cekota.

Ještě poměrně hodně prací zbývá realizovat na rekonstrukci silnice mezi Rokytnicí a Jestřabím. Na dokončení ještě čeká úsek dlouhý 1,2 kilometru a most. V rekonstruovaném úseku bude platit úplná uzavírka pro vozidla o hmotnosti přes 7,5 tuny. Objízdná trasa bude vedena přes Slavičín, Vlachovice, Valašské Klobouky, Brumov-Bylnici, Štítnou nad Vláří. Bude zde použita jedna sada světelné signalizace na mostě a jedna na silničním úseku. Termín stavebních prací je plánován na období do 30. června.

Také na rekonstruovaném úseku silnice z Uherského Ostrohu do Hluku se bude intenzivně pracovat. Zbývá zde dokončit 1,3 kilometru rekonstruované silnice. „Příjezd do obce Ostrožská Lhota bude po celou dobu stavby zajištěn ve směru od Hluku. Mezi Uherským Ostrohem a Hlukem bude platit úplná uzavírka pro všechny druhy vozidel. Objízdná trasa bude vyznačena přes Kunovice po silnici I/55 a po silnici II/498 do Hluku, dále po II/495 do Ostrožské Lhoty. Termín prací je stanoven do 17. června,“ dodal Cekota.

Mnohé ještě zbývá dokončit také na rekonstruovaném úseku silnice mezi Brumovem a Návojnou. Zbývá zde dokončit úsek o délce 400 metrů a v plánu jsou také dokončovací práce na úseku z loňského roku. Protože pro Návojnou, Nedašov a Nedašovu Lhotu jde o jedinou přístupovou silnici z české strany, budou zde platit jen částečné uzavírky. Bude zde použita jedna sada světelné signalizace. Stavební práce potrvají do 30. června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x