Povodí Moravy umožní lidem nahlédnout do útrob přehrady Bystřička

BYSTŘIČKA - U příležitosti Světového dne vody pořádá Povodí Moravy v sobotu 21. března Den otevřených dveří a lidé tak budou mít opět příležitost prohlédnout si zevrubně přehradu Bystřička. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková.

Den otevřených dveří se uskuteční také na přehradách Brno a Opatovice, a to ve všech případech od devíti hodin. „Návštěvníkům bude k dispozici průvodce, který zajistí průběh prohlídky a odborný výklad o historii a technických parametrech přehrady. Zájemci budou moci nahlédnout i do vnitřních prostor vodních děl. Jednotlivé prohlídky začínají v celou hodinu a potrvají do 13 hodin,“ upřesnila Tomíčková.

Zájemci o prohlídku přehrady Bystřička mají sraz na nádvoří u správní budovy. Parkování je možné na parkovištích nad bývalým hotelem Klenov a pod přehradou. „Prohlídka vodního díla Bystřička bude zaměřena na nový bezpečnostní přeliv, boční věžový objekt, hráz  a modernizovanou strojovnu pod hrází, včetně nedávno vybudované injekční štoly v hrázi,“ dodala Tomíčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x