Na romskou integraci dá kraj 350 tisíc korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Celkem šest projektů zaměřených na integraci romské menšiny podpoří v letošním roce Zlínský kraj. Mezi jejich organizátory bude rozdělena celková částka 350 tisíc korun, serveru Zlin.cz to oznámil Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

Projekty budou podpořeny z Podprogramu na podporu integrace romské menšiny, který Zlínský kraj každoročně vyhlašuje. Podporovány jsou nestátní neziskové organizace, fyzické a právnické osoby, ale také příspěvkové organizace kraje nebo obce, které zajišťují aktivity v oblasti romské integrace. „Těmi se rozumějí zejména vzdělávací a výchovné aktivity, aktivity podporující zvýšení zaměstnatelnosti, volnočasové aktivity nebo umělecké a kulturní aktivity,“ informovala radní Zlínského kraje pro sociální oblast Taťána Valentová Nersesjan.

Podprogram navazuje na předchozí podprogramy realizované v letech 2003 až 2014.

Hejtmanství podpoří například občanské sdružení KADLUB ze Vsetína a jeho projekt Romské cesty – cesty bez svodidel. Základní škola Na výslunní v Uherském Brodě získá podporu na projekt Slunečník, Větrník, Měsíčník a vsetínské rodičovské sdružení Na cestě pro změnu na projekt Učit se i ve volném čase. Hejtmanství přispěje také sdružení SOS dětských vesniček z Prahy na jejich projekt Podpora integrace dětí romské menšiny z Bystřice pod Hostýnem a okolí v roce 2015 a vsetínské Diakonii Českobratrské církve evangelické na projekt Muzika nás baví!. Posledním podpořeným projektem je pak Most mezi dítětem a školou, který předložila valašskomeziříčská Charita.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x