Vršky z nemocnice pomohou postiženému chlapci ze Vsetína

VSETÍN - Čtyři pytle plné uzávěrů od PET lahví nasbírali zdravotníci a pacienti Vsetínské nemocnice. Výtěžek z prodeje pomůže Petru Žlebkovi a jeho kamarádům ze speciální školy k úhradě terapeutických aktivit, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Vsetínská nemocnice se v loňském roce zapojila do projektu Nakrmte plastožrouta, jehož cílem je nejen recyklovat plastový odpad, ale i možnost získání finanční prostředků pro charitativní účel. „Na odděleních, v bufetu či v lékárně Vsetínské nemocnice se tak objevily sběrné nádoby s logem projektu, do kterých jsme postupně a shromažďovali víčka od PET lahví. Často jsou to právě nemocniční oddělení, která potřebují pomoc sponzorů k financování nákupu nového vybavení. Tentokrát jsme my sami měli možnost alespoň troškou pomoci někomu druhému, a tak jsme sbírali a do sběru zapojili rodinné příslušníky i pacienty,“ vysvětlila Plačková.

Nemocnice se zkontaktovala s maminkou postiženého Petra, která se již dříve aktivně zapojila do sběru víček pro pomoc svému synovi a jeho kamarádům ze speciální školy. Sesbíraná víčka pak zástupci nemocnice předali MŠ a ZŠ Vsetín, Turkmenská, která speciální školu zahrnuje. „Děkujeme všem z nemocnice, kteří se do sběru víček zapojili a vzpomněli si na nás. Je to pro nás velká radost. S nápadem sběru víček přišli před časem sami rodiče našich žáků a už se nám tímto způsobem podařilo získat finanční prostředky, které jsou využity pro děti a jejich aktivity,“ uvedla ředitelka školy Dagmar Šimková.

Sběr vršků navíc pokračuje. „Pomoci nám mohou všichni zájemci. Sběrné nádoby najdou na téměř všech odděleních Vsetínské nemocnice, v lékárnách i v bufetu v areálu nemocnice,“ dodala Plačková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x