Jaro přivítají ve Zlíně a Otrokovicích úklidem cyklostezky

ZLÍN, OTROKOVICE - První jarní den si mohou zpestřit otrokovičtí a zlínští cyklisté společným úklidem stezky pro chodce a cyklisty podél řeky Dřevnice. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

V sobotu 21. března se uskuteční jedna z doprovodných akcí kampaně Do práce na kole, kde se při úklidu stezky setkají na půl cesty cyklobrigádníci z obou měst. Tato akce bude zakončena opékáním špekáčků.

Sraz dobrovolníků ve Zlíně je v devět hodin na začátku cyklostezky u supermarketu Albert  – dříve Interspar. V Otrokovicích mají sraz až v 10 hodin na čtyřech různých stanovištích. První stanoviště bude u kruhového objezdu u ČOV, druhé u lávky přes Dřevnici v ulici J. Jabůrkové, třetí stanoviště se připravuje u budovy Hasičského záchranného sboru a poslední na konci Trávníků – u lávky přes řeku Dřevnici. Na těchto stanovištích budou čekat dobrovolníci, kteří budou rozdávat pytle a rukavice. Po společné práci bude přichystáno i společné občerstvení.

„Cyklobrigádníci  ze Zlína a Otrokovic se sejdou u opékání špekáčků před dřevěným altánkem u jezu v Otrokovicích směrem na Zlín. Těšíme se na všechny pomocníky s úklidem cyklostezky,“ doplnila cyklokoordinátorka Otrokovic Renáta Krystyníková.

Na konci akce ponechají pytle účastníci u cyklostezky na určených místech a Technické služby Otrokovice zajistí jejich odvezení a případné dočistění stezky.

Další doprovodná akce projektu Do práce na kole se připravuje na 18. dubna, kdy se uskuteční zahájení turistické sezony na Baťově kanálu společnou cyklojízdou ve směru Zlín – Otrokovice – Napajedla – Pahrbek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x