Hradišťské náměstí ožije Velikonočním jarmarkem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště a Občanské sdružení Kunovjan připravilo letošní Velikonoční jarmark jako oslavu prvního jarního dne a jara. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

„Na Masarykově náměstí už v sobotu 21. a v neděli 22. března uvítáme na 140 zručných řemeslníků, zabývajících se tradiční lidovou a uměleckou výrobou, a to nejen z našeho regionu, ale i z jiných koutů Moravy, Slezska, z Čech i ze Slovenska,“ upřesnil Pášma.

Své zboží, um a vlastní výrobu zde předvedou vyhlášení mistři tradiční rukodělné výroby, ocenění titulem ministra kultury Nositelé tradice lidových řemesel, mistři řemesla ocenění regionální Cenou Vladimíra Boučka za zachování a rozvoj lidové umělecké výroby, část plochy jarmarku už tradičně bude patřit těm tvůrcům z regionu Slovácko, kteří získali ochrannou známku Tradiční výrobek Slovácka. Na jarmark ale dorazí i začínající řemeslníci, kteří na poctivou řemeslnickou tradici navazují. „Vedle tradičního i typicky jarního sortimentu, budou připraveny také velikonoční gastronomické speciality, které se vztahují k Božímu hodu velikonočnímu a k Velikonočnímu pondělí,“ doplnil Pášma.

Velikonoční jarmark bude zahájen v sobotu 21. března v osm hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x